Historie - Taxi Breda - Peutax Taxi • Deeltaxi • Zorgvervoer • Zakelijk vervoer • Rolstoel vervoer
076 - 571 00 00

Historie

De oprichting in 1933 betekent dat Peutax een van de oudste taxibedrijven in de regio is. In dat jaar is het bedrijf opgericht door de heer Maris, die de naam Peutax heeft ontleend aan het feit dat in die beginjaren werd gereden met Peugeots.
In 1968 is het bedrijf overgenomen door de toenmalige Opel-dealer Leendert Vriens. Onder die vlag zijn in 1974 diverse Bredase taxiondernemingen overgenomen. Dit betrof de RedTax, CiTax en A-Tax. Bij een herstructurering heeft Vriens Holding in 1981 alle kilometergebonden activiteiten (taxi, autolease en autoverhuur) ondergebracht in Continental Breda B.V., de besloten vennootschap waaronder Peutax tot op de dag van vandaag opereert. De activiteiten op het gebied van autoleasing zijn in 1991 afgestoten.
 

In 1993 is Taxibedrijf Kriesels overgenomen, waardoor Peutax de grootste taxi-onderneming in de regio werd. Continental met haar taxi- en autoverhuur zijn in 1995 onderdeel geworden van BBA N.V., waardoor het een plaats kreeg binnen een organisatie die zich geheel toelegt op het vervoer van personen.
Na overname van BBA door Connex (het tegenwoordige Veolia) zijn in 2001 de activiteiten op het gebied van autoverhuur gestaakt en richt ook Continental met Peutax zich vanaf die tijd volledig op het personenvervoer.
Peutax 2014 © ADMX